PL
PYTAJ
ODPOWIADAJ
ZDOBYWAJ WIEDZĘ
PANEL LOGOWANIA
Zapamiętaj logowanie na 2 tygodnie
Ads:

Jak gotować brukselkę żeby nie była gorzka?

Poprawne zgłoszenie +5 punktów.
avatar
autor: CeltikWarior
Data dodania: 10.01.2012 r.
Kategoria: Bez kategorii
Nie można dodawać odpowiedzi zaraz pod swoją odpowiedzią.
avatar
Gość
Dla odpowiedzi dłuższych niż 100 znaków premia + 2 pkt. 0
Za odpowiedź na to pytanie otrzymasz 10 punktów.
Wpisz link:
Wybierz obrazek:
Lub podaj link do obrazka:
Błędne rozszeżenie pliku lub puste pole formularza!

Aby przeglądać odpowiedzi musisz być zalogowany!

Jeżeli nie posiadasz jeszcze konta na Antwo, możesz zalogować się przez Facebooka

Wszystkie odpowiedzi
by ugotowana brukselka nie miłą w sobie goryczki, możemy zastosować jeden z zalecanych sposobów:
1. Włożyć obraną brukselkę na noc do zamrażarki - niska temperatura powinna zabić gorzki smak. Lub - kupować brukselkę z mrożonki, wtedy dodatkowo odpadnie nam problem z obieraniem.
2. Każdą brukselkę przed gotowaniem lekko naciąć na krzyż na czubku - gorąca woda wydobędzie gorzki smak ze środka warzywa.

3. Gotować brukselkę na parze - wtedy nie jest prawie wcale gorzka.
4. Do gotowanej na wodzie brukselki dodać odrobinę cukru - także zabije niesmaczną goryczkę.
5. Podgotować brukselkę na mleku lub na wodzie z mlekiem.
6. Gotować brukselkę w odkrytym garnku, by wszelkie niepotrzebne zapachy pogły z niej ulecieć.

autor: kwoch

Zgłoś naruszenie!
Data dodania: 05:51:09 12-07-2012 r.
0 plus minus
Poprawne zgłoszenie +5 punktów.
Podobne pytania:
Linki które mogą pomóc ci w opracowaniu tego pytania:
 
Dnia 31.12.2013 - konkurs zakończony. Czy wiesz, że...
Tylko na naszym portalu możesz zarabiać realne pieniądze za zadawanie pytań i odpowiadanie na nie. Najaktywniejszy użytkownik otrzymuje każdego miesiąca aż 250PLN w gotówce. Nagradzane są miejsca od 1 do 10.

KATEGORIE PYTAŃ
Regulamin | Formularz kontaktowy