PL
PYTAJ
ODPOWIADAJ
ZDOBYWAJ WIEDZĘ
PANEL LOGOWANIA
Zapamiętaj logowanie na 2 tygodnie
Ads:

Jak parzyć schab?

Poprawne zgłoszenie +5 punktów.
avatar
autor: papersa
Data dodania: 26.05.2012 r.
Kategoria: Odżywianie
Nie można dodawać odpowiedzi zaraz pod swoją odpowiedzią.
avatar
Gość
Dla odpowiedzi dłuższych niż 100 znaków premia + 2 pkt. 0
Za odpowiedź na to pytanie otrzymasz 10 punktów.
Wpisz link:
Wybierz obrazek:
Lub podaj link do obrazka:
Błędne rozszeżenie pliku lub puste pole formularza!

Aby przeglądać odpowiedzi musisz być zalogowany!

Jeżeli nie posiadasz jeszcze konta na Antwo, możesz zalogować się przez Facebooka

Wszystkie odpowiedzi
Są dwie szkoły dotyczące parzenia na czas i na temp. na czas : wkładamy schab do
wrzątku i parzymy w zależności od wielkości na każdy kg wagi schabu 50-60 min w
temp ok 80-85 st.c
druga metoda to jak wyżej tylko, że wbijamy termometr w schab tak głęboko aby
sonda znalazła się w samym środku mięsa i parzymy w temp 80-85 st.c do momentu,
aż wewnątrz osiągniemy temp. 78 st.c.

autor: makatka

Zgłoś naruszenie!
Data dodania: 16:34:24 14-08-2012 r.
0 plus minus
Poprawne zgłoszenie +5 punktów.
Podobne pytania:
Linki które mogą pomóc ci w opracowaniu tego pytania:
 
Dnia 31.12.2013 - konkurs zakończony. Czy wiesz, że...
Tylko na naszym portalu możesz zarabiać realne pieniądze za zadawanie pytań i odpowiadanie na nie. Najaktywniejszy użytkownik otrzymuje każdego miesiąca aż 250PLN w gotówce. Nagradzane są miejsca od 1 do 10.

KATEGORIE PYTAŃ
Regulamin | Formularz kontaktowy